“Als je jezelf wilt ontwikkelen, zijn er binnen CSG De Lage Waard genoeg mogelijkheden”

Rolf Paauwe, docent godsdienst/maatschappijleer en afdelingsleider vwo 4, 5 en 6

“Ik besloot in het diepe te springen en de overstap naar het middelbaar onderwijs te maken. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

Voordat Rolf startte als docent in het voorgezet onderwijs, werkte hij als meester in het basisonderwijs. Na een jaar of 8 begon het te kriebelen: “Ik besloot in het diepe te springen en de overstap naar het middelbaar onderwijs te maken. Daar heb ik geen moment spijt van gehad.”

 

Rolf geeft godsdienst/maatschappijleer aan atheneum 5 en 6. Daarnaast is hij afdelingsleider van vwo 4, 5 en 6. “Ik heb een hele dynamische functie”, vertelt Rolf. “Als afdelingsleider heb ik diverse taken. Denk hierbij aan personeelszorg en onderwijsontwikkeling. De combinatie van afdelingsleider en docent vind ik erg leuk en afwisselend.”

Doorgroeien
Het doorgroeien naar afdelingsleider was voor Rolf eigenlijk vanzelfsprekend: “Onderwijsontwikkeling heeft mijn interesse altijd al gehad. Dat is een belangrijk onderdeel van de functie als afdelingsleider. Het was voor mij een voordeel dat ik de school al kende. Doorgroeien voelde daardoor natuurlijk. Ik heb een managementtraining gevolgd om de functie te kunnen bekleden. Daarnaast werd ik goed begeleid.”

Goede begeleiding
Die goede begeleiding biedt hij zelf ook. Aan leerlingen en aan nieuwe medewerkers. Rolf: “We organiseren voor alle nieuwe medewerkers een startdag. Dat is een fijn begin; je voelt je daardoor meteen onderdeel van het team. Daarnaast krijgt iedere nieuwe medewerker eenpersoonlijke coach. Die komt in je lessen kijken en helpt je met specifieke lesvragen. We bieden als school ook de mogelijkheid om een klassenmanagement training te volgen: een vierdaagse training voor startende docenten om een stevige basis te bieden. Naast de goede begeleiding, krijgen medewerkers hier volop kansen om door te groeien. Dat heb ik zelf ook gedaan. Na mijn 2e graads bevoegdheid heb ik mijn 1e graads bevoegdheid gehaald. Daarna groeide ik door naar afdelingsleider. Als je jezelf wilt ontwikkelen, zijn er binnen CSG De Lage Waard genoeg mogelijkheden.”

Waag de sprong
De cultuur bij CSG De Lage Waard omschrijft Rolf als prettig en laagdrempelig. Rolf: “We zijn een warme school en mijn collega’s zijn echte doorpakkers. We werken graag aan ontwikkeling van het onderwijs en doen dat echt samen. De christelijke identiteit heeft een centrale plek op deze school. Het is niet alleen maar een duiding op de gevel. We geven die identiteit vorm met elkaar.” Voor toekomstige collega’s die nog twijfelen of ze wel of niet de overstap moeten maken naar CSG De Lage Waard, heeft Rolf een uitnodigende boodschap: “Doe het gewoon. Waag de sprong. Ik heb het zelf ook gedaan. Natuurlijk is het een uitdaging, maar je krijgt echt goede begeleiding. We hebben leuke en prettige leerlingen; dat zorgt voor een fijne en veilige sfeer op school. Je wordt niet teleurgesteld.”

Van meester naar docent en doorgroeien naar afdelingsleider: Rolf geniet van de dynamiek. Bekijk het filmpje voor zijn verhaal.

N

Locatie havo/vwo

N

Docent godsdienst/maatschappijleer en afdelingsleider vwo 4, 5 en 6

N

Houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van het onderwijs

Meer weten over onze locatie havo/vwo?

Een plek met een prettige werksfeer. Een team gedreven met collega’s die zich willen ontwikkelen en kwaliteit van onderwijs. Dát is onze locatie havo/vwo.