“Ik ben blij dat mijn werkgever mij motiveert en mijn opleiding faciliteert”

Ottelien, docent Engels havo/vwo

“Collega’s hebben niet alleen aandacht voor de leerlingen maar ook voor elkaar”

Ottelien is docent Engels op de locatie havo/vwo van CSG De Lage Waard. “Daarnaast studeer ik. Ik doe een masteropleiding voor eerstegraads docent. Na het voltooien van die studie mag ik ook lesgeven in de bovenbouw van de havo en het vwo. Ik ben blij dat mijn werkgever mij motiveert en mijn opleiding faciliteert.”

 

Momenteel geeft Ottelien les aan twee brugklassen, havo 2, atheneum 3 en atheneum 4. “Na het behalen van diploma voor eerstegraads docent, mag ik ook les geven in de bovenbouw”, vult Ottelien aan. “Mijn werkgever was enthousiast toen ik vertelde dat ik de masteropleiding wilde volgen.”

Werk en studie combineren
“Er wordt door CSG De Lage Waard goed meegedacht over hoe ik werk en opleiding combineer”, gaat Ottelien verder. “Al mijn lessen zijn verdeeld over drie dagen. Daardoor kan ik één dag naar school en één dag studeren.” Alsof dat nog niet genoeg is, geeft Ottelien ook toneellessen. “Toneelles is onderdeel van Eigen Koers*”, licht Ottelien toe. “Toneelles geven vind ik leuk om te doen! Even wat anders dan zitten en leren. In dat soort lessen leren leerlingen veel over menszijn en sociaal met elkaar omgaan. Dat is ook belangrijk in het leven.”

Kleinschalige school
Het team waarin Ottelien werkt, ervaart ze als prettig. Ottelien: “We zijn een kleinschalige school, dat merk je aan alles. Collega’s hebben niet alleen persoonlijke aandacht voor de leerlingen, maar ook voor elkaar. En ik vind dat leerlingen ook best betrokken zijn bij hun docenten. Dat maakt dat ik dit een prettige school vind om op te werken.”

 

*Eigen Koers wordt gegeven in de brugklassen van de locatie havo/vwo. In verschillende periodes van het jaar kiezen leerlingen voor projecten die extra ondersteuning óf extra verdieping bieden. Er kan ook gekozen worden voor projecten die helpen ontdekken welke beroepen er bij de schoolvakken horen. Het is maar net waar een leerling behoefte aan heeft.

Volgt een masteropleiding. CSG De Lage Waard motiveert en faciliteert haar: heel blij mee! Bekijk het filmpje voor haar verhaal.

N

Locatie havo/vwo

N

Docent Engels havo/vwo

N

Werkt graag op een kleinschalige school

Meer weten over onze locatie havo/vwo?

Een plek met een prettige werksfeer. Een team gedreven met collega’s die zich willen ontwikkelen en kwaliteit van onderwijs. Dát is onze locatie havo/vwo.