“Hier worden kinderen opgeleid en ik heb een rol in dat proces”

Ngadia, Magister-applicatiebeheerder

“Ik geef zelf geen onderwijs, maar ik maak het wél mogelijk”

Ngadia is Magister-applicatiebeheerder. “Dat is dé tool binnen onze school. Van rooster tot en met cijfers: alles staat in Magister. Zowel leerlingen als docenten werken erin.”

 

Ngadia maakte nog niet zo lang geleden de stap van het bedrijfsleven naar het onderwijs. “Op een gegeven moment dacht ik ‘wat kan ik als persoon bijdragen aan het leven van een ander.’ Dat klinkt misschien een beetje zwaar, maar ik wilde gewoon graag ergens werken waar ik iets voor een ander kan betekenen. In mijn huidige functie is dat zo. Ik geef zelf geen onderwijs, maar ik maak het wél mogelijk.”

Meebouwen
Van het bedrijfsleven switchen naar het onderwijs: Ngadia staat nog steeds voor de volle 100% achter haar keuze. Ngadia: “Ik heb een best wel technische functie. Toch heb ik het gevoel dat ik meebouw aan het onderwijs. Hier worden kinderen opgeleid voor de toekomst en ik heb een rol in dat proces. Een kleine rol, maar wel één die nodig is.”

Warm bad
Een onderwijsinstelling als werkgever hebben, bevalt Ngadia ook prima: “CSG De Lage Waard is een goede werkgever. Er wordt hier naar je geluisterd en ik kan mijn uren flexibel indelen. Collega’s zijn ook vriendelijk. Als ik terugkijk op hoe ik hier ontvangen ben: dat voelde als een warm bad.”

Vanuit haar kantoor hoort Ngadia vaak docenten lesgeven. Ngadia: “Wat me opvalt is dat docenten hier echt iedereen zien. Ze zijn betrokken bij leerlingen en wanneer dat nodig is, wordt ervoor gevochten. Dat vind ik goed om te zien. Ik ben graag onderdeel van een organisatie waar zo met leerlingen wordt omgegaan.”

 

Geeft zelf geen onderwijs, maar maak het wél mogelijk! Bekijk het filmpje voor haar verhaal.

N

Locatie havo/vwo

N

Magister-applicatiebeheerder

N

Betekent graag iets voor een ander

Meer weten over onze locatie havo/vwo?

Een plek met een prettige werksfeer. Een team gedreven met collega’s die zich willen ontwikkelen en kwaliteit van onderwijs. Dát is onze locatie havo/vwo.