“De stap naar het onderwijs is de beste die ik ooit gemaakt heb”

Lenske, managementassistent

“Leerlingen lopen hier in en uit. Dat vind ik zo gezellig”

Lenske is managementassistente op de locatie vmbo/mavo. Daarvoor werkte ze elf jaar lang in het bedrijfsleven. “De stap naar het onderwijs is de beste die ik ooit gemaakt heb. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om op een school te werken.”

 

Lenske verricht ondersteunend werk voor het managementteam, de directeur en de afdelingsleiders. “Maar in de praktijk doe ik veel meer!”, vult Lenske aan. “Collega’s lopen bij me binnen met honderd-en-één-vragen en ik organiseer, nou ja, zo’n beetje alles. Van de open dagen en de DLW experience tot het uitreiken van de cijferlijsten en alles daartussenin. Die afwisseling vind ik heerlijk!”

Hecht team
De stap naar het onderwijs maakte Lenske een jaar of vijf geleden. “De beste stap ooit”, blikt Lenske terug. “Het is zo leuk om op een school te werken. Leerlingen lopen hier (het kantoor van Lenske) in en uit met vragen en om even een praatje te maken. Zo gezellig vind ik dat. De leerlingen zijn de degenen waar we het allemaal voor doen. Dat maakt ook dat we een hecht team zijn en elkaar helpen: we zijn hier niet voor onszelf, maar voor de leerlingen.”

Ontwikkelmogelijkheden
CSG De Lage Waard is een christelijke school. Daar heeft Lenske bewust voor gekozen. Lenske: “Hier gelden de normen en waarden die ik zelf ook onderschrijf. Dat zorgt voor een fijne werkomgeving en een goede band met collega’s”. Naast de goede sfeer benoemt Lenske ook de ontwikkelmogelijkheden als positief punt van haar werkgever: “Wil je jezelf ontwikkelen, dan is daar altijd ruimte voor. Ik heb best wel wat cursussen gevolgd en dat was nooit een probleem. Als je passie hebt voor het onderwijs en op zoek bent naar een goede werkgever, dan kan ik CSG De Lage Waard echt aanraden.”

 

Stapte vanuit het bedrijfsleven naar het onderwijs: de beste stap ooit. Bekijk het filmpje voor haar verhaal.

N

Locatie vmbo/mavo

N

Managementassistent

N

Geniet ervan om de spin in het web te zijn

Meer weten over onze locatie vmbo/mavo?

Een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Samenwerken met betrokken en gedreven collega’s. Een plek waar plezier, goed onderwijs verzorgen, jezelf ontwikkelen en staan voor vakmanschap elkaar versterken. Dát is onze locatie vmbo/mavo.