“Wat begon als stage en een parttime baan is uitgegroeid tot een fulltimebaan als docent Frans en mentor van een brugklas.”

Julia Voogt, docent Frans en mentor brugklas

“Tijdens mijn stage werd ik goed begeleid. Ik was onder de indruk van de fijne sfeer op de school.”

Julia koos CSG De Lage Waard als school om stage te lopen toen ze in opleiding was tot docent Frans. De klik met de school was er meteen. Toen ze wederom een stage zocht, besloot ze terug te keren. Julia: “Tijdens mijn stage werd ik goed begeleid. Ik was onder de indruk van de fijne sfeer op de school.”

 

Als Julia wederom een stageplek zoekt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze klopt weer aan bij CSG De Lage Waard: “Toen ik zocht naar een stageplek bleek er ook een vacature open te staan voor docent Frans voor 6 uur in de week. Ik solliciteerde op die functie en werd aangenomen. Zo had ik een stageplek en een parttime baan in één. Wat begon als stage en een parttime baan is uitgegroeid tot een fulltimebaan als docent Frans en mentor van een brugklas.”

Voldoening
Julia haalt veel voldoening uit haar werk. “Het is zo leuk om te zien dat leerlingen in de onderbouw starten zonder een woord Frans te spreken en aan het einde van het schooljaar een woordenschat hebben waarmee ze in staat zijn zich te redden in een Franstalig land. Daar haal ik voldoening uit. Maar minimaal net zo belangrijk als het aanleren van de Franse taal vind ik dat leerlingen goed samenwerken en onderling leuke contacten hebben in de klas.”

Geslaagd groeien
De locatie havo/vwo van CSG De Lage Waard werkt met het zelfontwikkelde programma Eigen Koers. Hierbinnen kiezen leerlingen een aantal uur per week eigen vakken én ondersteuning. Een positief punt, vindt Julia: “Dat leerlingen zich kunnen ontwikkelen op een manier die bij hen past vind ik een groot voordeel van Eigen Koers. Dat komt de motivatie van leerlingen ook merkbaar ten goede. Bij CSG De Lage Waard hanteren we als pay-off: geslaagd groeien. Die belofte maken we echt waar met elkaar.”

Warm bad
Aan haar begintijd als docent heeft Julia goede herinneringen: “In de eerste twee jaar krijg je heel veel begeleiding op verschillende gebieden. Je wordt goed opgevangen door je vakgroep en collega’s. Leidinggevenden vragen regelmatig hoe het met je gaat. En iedere nieuwe docent krijgt een coach toegewezen. Dat maakt deze school voor mij een goede werkgever.” Voor docenten die twijfelen om over te stappen naar CSG De Lage Waard heeft Julia nog wel een tip: “Maak de overstap gewoon. Je krijgt bij ons gegarandeerd een positieve start. Je wordt goed opgevangen door je vakgroep en collega’s. Ze zijn oprecht in je geïnteresseerd en vragen wie je bent en wat je doet. Het is een warm bad.”

Van stage naar vaste aanstelling: Julia koos ervoor om te blijven. Bekijk het filmpje voor haar verhaal.

N

Locatie havo/vwo

N

Docent Frans en mentor van een brugklas

N

Kijkt terug op een positieve start

Meer weten over onze locatie havo/vwo?

Een plek met een prettige werksfeer. Een team met gedreven collega’s die zich willen ontwikkelen en kwaliteit van onderwijs. Dát is onze locatie havo/vwo