“Ik haal voldoening uit mijn werk doordat ik mezelf als professional blijf ontwikkelen en die kennis gebruik om bij te dragen aan de ontwikkeling van leerlingen”

Joan Besseling, docent biologie

“Je wordt goed opgevangen door je vakgroep, een coach, een leidinggevende en andere collega’s”

Joan is docent biologie op de locatie havo/vwo van CSG De Lage Waard. Voordat ze daar ging werken, maakte ze kennis met andere middelbare scholen. Eenmaal op CSG De Lage Waard besloot ze niet meer verder te kijken.

 

“Toen ik hier kwam werken, kende ik de school nog niet”, begint Joan. “Maar daar kwam al snel verandering in. Je wordt goed opgevangen door je vakgroep, een coach, je leidinggevende en andere collega’s. Er komt ook regelmatig iemand observeren in je les en als je dat prettig vindt krijg je tips. Het doel van zo’n observatie is niet om te beoordelen, maar echt om je te helpen. Dat heb ik als heel prettig ervaren.”

Doorstuderen
Inmiddels staat Joan alweer 5 jaar voor de klas, waarvan 2,5 op CSG De Lage Waard. Ze vindt het mooi om de groei van leerlingen te zien en te beseffen dat ze daar als docent aan bijdraagt. Als het om groeien gaat, heeft Joan ook zo haar eigen ambities. Joan: “Ik vind het ontzettend belangrijk om mezelf als professional te blijven ontwikkelen. Na het behalen van mijn bachelor ben ik daarom door gaan studeren voor mijn master. Ik haal voldoening uit mijn werk doordat ik mezelf als professional blijf ontwikkelen en die kennis gebruik om bij te dragen aan de ontwikkeling van leerlingen.”

Gemêleerd team
Dat Joan bij CSG De Lage Waard de kans krijgt om zichzelf te blijven ontwikkelen, is voor haar een belangrijke reden om voor de school te blijven werken. Maar ook de sfeer en christelijke identiteit dragen daaraan bij. “Ons team is heel divers. Mannen, vrouwen, zij-instromers, startende docenten en hele ervaren docenten: binnen zo’n gemêleerd team vindt iedereen wel aansluiting. Collega’s zijn ook oprecht betrokken bij elkaar. En ik vind dat je hier op school echt jezelf kan zijn. De christelijke identiteit speelt daar ook een belangrijke rol in. De christelijke visie van de school spreekt mij vanaf het begin aan. Ik voel me hier thuis.”

Gouden combinatie
Geslaagd groeien geldt bij CSG De Lage Waard voor leerlingen én medewerkers. “Dat klopt absoluut!”, beaamt Joan. “Geslaagd groeien betekent voor mij dat ik mijn leerlingen help te groeien in hun kennis maar ook dat ze leren ontdekken wie ze zijn, wat ze leuk vinden en daardoor sterk in hun schoenen komen te staan. Dat ze hun eigen identiteit ontwikkelen. Leerlingen laten groeien en mezelf blijven ontwikkelen als professional: dat is voor mij een gouden combinatie. Dat is écht geslaagd groeien.”

Jezelf blijven ontwikkelen: Joan studeert naast haar baan als docent door voor haar master. Bekijk het filmpje voor haar verhaal.

N

Locatie havo/vwo

N

Docent biologie

N

Zichzelf ontwikkelen én haar leerlingen laten groeien is voor haar een gouden combinatie

Meer weten over onze locatie havo/vwo?

Een plek met een prettige werksfeer. Een team met gedreven collega’s die zich willen ontwikkelen en kwaliteit van onderwijs. Dát is onze locatie havo/vwo.