“Ik werk in een fijn team waarin naar elkaar geluisterd wordt”

Elis, onderwijsassistent

“Ik heb veel contact met leerlingen: heerlijk vind ik dat”

Elis is onderwijsassistent op CSG De Lage Waard. Hij werkt op het Zorgplein. “Ik heb echt de allerleukste functie van iedereen. Ik zorg ervoor dat alles klaarstaat en weer wordt opgeruimd. Tijdens en na de lessen heb ik ruimte voor persoonlijk contact met leerlingen: heerlijk, vind ik dat.”

 

Elis geniet van zijn werk als onderwijsassistent. Dat spat er aan alle kanten vanaf. “Als onderwijsassistent ondersteun ik de lessen”, legt Elis uit. “Ik bereid bijvoorbeeld de praktijklessen in de keuken voor en ruim na de les alles weer op. Tijdens de les help ik de docent met wat hand- en spandiensten. Tijdens en na de les heb ik ook veel contact met leerlingen. Daar kan ik echt van genieten. Mijn taken zijn wat lichter dan die van de docent, maar zeker niet minder leuk!”

Aandacht voor de leerlingen
De ondersteuning die Elis biedt, maakt dat de docent wat minder werk heeft en zich kan concentreren op de les en de leerlingen. “Meer aandacht voor de leerlingen dus”, concludeert Elis. “Weet je wat ik ook zo leuk vind aan werken met leerlingen? Je ziet ze in de brugklas als een stel springende kikkers binnenkomen. Ze zoeken dan nog naar hun plekje op school en in de groep. Vervolgens zie je hen langzaam ontwikkelen, ze worden steeds zelfstandiger. Ik vind het een voorrecht om een rol te mogen spelen in dat proces.”

Fijn team
Over CSG De Lage Waard als werkgever is Elis net zo enthousiast als over zijn baan: “Deze school is een goede werkgever. Ik werk ook in een fijn team waarin naar elkaar wordt geluisterd. Het voelt een beetje als familie. Dat is toch mooi om over je werkplek te kunnen zeggen?” 

Geniet van zijn werk als onderwijsassistent: veel persoonlijk contact met leerlingen. Bekijk het filmpje voor zijn verhaal.

N

Locatie vmbo/mavo

N

Onderwijsassistent

N

Vind het een voorrecht om leerlingen te helpen ontwikkelen

Meer weten over onze locatie vmbo/mavo?

Een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Samenwerken met betrokken en gedreven collega’s. Een plek waar plezier, goed onderwijs verzorgen, jezelf ontwikkelen en staan voor vakmanschap elkaar versterken. Dát is onze locatie vmbo/mavo.