“Ook als je geen docent bent, kun je een bijdrage leveren aan het onderwijs”

Ben, conciërge

“Mijn werk is ontzettend afwisselend: geen dag is hetzelfde”

Ben werkt al bijna 12,5 jaar als conciërge bij CSG De Lage Waard. Dat doet hij met veel plezier. Ben: “Ik vind dit een hele leuke plek om te werken. Mijn baan is ontzettend afwisselend. Ik heb veel contact met leerlingen en met collega’s.”

 

Wie de locatie vmbo/mavo binnenstapt, komt Ben vaak als eerste tegen. “Ik ontvang de mensen die bij onze locatie op bezoek komen. De leerlingen heet ik ook altijd welkom. Mijn taak als conciërge is onderwijsondersteunend. Heeft een collega kopietjes nodig? Dan help ik graag. Heeft een leerling een lekke band? Dan ben je bij mij aan het juiste adres voor hulp. Ik vind het belangrijk dat leerlingen aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis gaan.”

Goede sfeer
“Ik voer kleine reparaties altijd zelf uit”, gaat Ben verder. “Is er iets aan de hand met een leerling of collega waarvoor EHBO nodig is, dan ben ik ook de aangewezen persoon om bij aan te kloppen. Je hoort het wel: mijn werk is ontzettend afwisselend. Geen dag is hetzelfde.” De afwisseling in werkzaamheden is één van de redenen waarom hij al zo’n lange tijd werkzaam is voor CSG De Lage Waard. Ben: “Maar ook de sfeer is hier erg goed. Ik denk dat de christelijke identiteit van de school daar een rol in speelt. Die is medebepalend voor het vertrouwen en de onderlinge band.”

Kleinschalige school
In de 12,5 jaar die Ben werkzaam is op onze school, heeft hij al heel wat leerlingen voorbij zien komen. “We zijn een kleinschalige school, daardoor ken ik ook iedereen”, legt Ben uit. “Ik vind de diploma-uitreikingen altijd geweldig: hét moment dat leerlingen na een aantal jaar met een diploma de deur uit gaan en waar je met z’n allen voor werkt. Ik speel daar als conciërge een kleine rol in. Ik ben er voor de praktische vragen en zorg ervoor dat leerlingen in een veilige omgeving kunnen leren. Ook als je geen docent bent, kun je dus een bijdrage leveren aan het onderwijs.”

Ook als je geen docent bent, kun je een bijdrage leveren aan het onderwijs. Bekijk het filmpje voor zijn verhaal.

N

Locatie vmbo/mavo

N

Conciërge

N

Houdt van de afwisseling in zijn baan

Meer weten over onze locatie vmbo/mavo?

Een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is. Samenwerken met betrokken en gedreven collega’s. Een plek waar plezier, goed onderwijs verzorgen, jezelf ontwikkelen en staan voor vakmanschap elkaar versterken. Dát is onze locatie vmbo/mavo.